En midsommarnattsdröm

"Och en skivaffär i centrum som ett hål genom kulissen ut i verkligheten, drömmen. Ut till färgerna man bara ser på bio" - Lars Winnerbäck

onsdag, oktober 26, 2005

Reflektion: Vaggvisor

Varför kommer det sig att tre av årets stora svenska skivsläpp har vaggvisor som sistaspår? Håkan Hellström har Vaggvisa för flyktbenägna, Timo Räisänen har Goodnight Wendy och Peter LeMarc avslutar med Vaggsång kl. 4. Startpunkten kanske kom redan för två år sedan när Cardigans avslutade Long gone before daylight med 03.45 No sleep. Finns det ett extra stort behov av vaggvisor nu eller vad kan det finnas för förklaringar?

Etiketter:

tisdag, oktober 18, 2005

Glada nyheter

1. Daniel Lemma är tillbaka, singeln Lovelight är riktigt fin. Hoppas han får till albumet så bra som jag hoppas.
2. Miriam Aïda är på gång med ett nytt album med brasilianska eller möjligtvis brasilieninspirerade låtar. Kolla bokningsbolaget Ajabu! Sveriges bästa jazzsångerska i min bok. Dessutom kommer hon och kvintetten till Flamman i november.

Ännu en gång står det klart att detta är den svenska musikens år.

Etiketter: , ,

måndag, oktober 17, 2005

Hösten

Vi skulle stjäla allt
Och slänga bort det igen
nu finns det inget värt att stjäla
men du -
du sätter höstsolen i eld

Håkan Hellström - Rockenroll, blåa ögon - igen

Förra höstens mest spelade låt tror jag. Undrar hur det blir i år? Nu är ju hösten här på riktigt, på gott och ont.

Etiketter:

lördag, oktober 08, 2005

Bäst just nu vecka 40

"When I woke up tonight
I said I'm going to make somebody love me
Now I know that it's you
You're lucky lucky you're so lucky"

Franz Ferdinand bjuder upp till dans igen. Do you want to är en förträfflig popsingel som är dans, kärlek, poesi och popmagi i ett. Och då har festen bara börjat. Resten av skivan fortsätter på den inslagna vägen och är som ett långt lyckorus och man vill bara dansa. Har man en gång blivit så tagen av popmusik att man dansar de mest konstiga danser när man tror att ingen ser så kan man inte sluta leta efter nya liknande kickar. Det här mina vänner är hösten dansplatta och lyckopiller nummer 1.

Etiketter: ,