En midsommarnattsdröm

"Och en skivaffär i centrum som ett hål genom kulissen ut i verkligheten, drömmen. Ut till färgerna man bara ser på bio" - Lars Winnerbäck

söndag, april 17, 2005

Bäst just nu vecka 15

1. Håkan Hellström - Ett kolikbarns bekännelser (skiva). Nu har jag spenderat två månader med den utan att tröttna. Den snarare växer för varje gång. Och i veckan dök vinylverisionen äntligen upp, jättefin även fast det är felstavat på baksidan. Det står "flycktbenägna" men det är en småsak. By the way, jag fick nummer 166 av de 500 som finns.

2. Citizen Kane (film) Såg den mest för att den är en klassiker och var så billig, 49 kr. Den kändes lite åldrad men ändå väldigt imponerande. Klart sevärd.

3. Flickpop eller vad man nu vill kalla det (genre). Jag tänker på grupper som The Supremes, The Ronettes, Marvelettes, Martha Reeves & The Vandellas m fl från 60-talet, ofta Motown. Melodier som verkligen etsar sig fast och med röster från himlen är detta en lite underskattad genre men som återuppstår varje december när Phil Spectors julskiva alltid snurrar varm. Dock är detta musik för vilken årstid som helst och inte bara i väntan på tomten.

4. Lauryn Hill - Can't take my eyes off of you (låt, The miseducation of Lauryn Hill)
Fantastiskt fin låt, albumet känns lite som en besvikelse efter ett par lyssningar men denna låten är brilliant.

5. Våren (årstid) Jag älskar verkligen den här årstiden, alla verkar bli gladare precis som Beatles konstaterade på sextiotalet, "Little darling, the smiles returning to the faces".

Etiketter: , , ,