En midsommarnattsdröm

"Och en skivaffär i centrum som ett hål genom kulissen ut i verkligheten, drömmen. Ut till färgerna man bara ser på bio" - Lars Winnerbäck

torsdag, augusti 02, 2007

Helt rätt

Ibland när man lyssnar på radio kommer det plötsligt något helt nytt som man hör direkt att man gillar, men man vet inte vad det är. Man lyssnar och diggar och försöker komma ihåg artisten och låten. Idag dök det upp en låt i Morgonpasset med svängig, solig, soulig, smurfpitchad samling i refrängen-låt med text på svenska. Den fullständigt skrek mitt namn.

Låten som spelades var Om vi inte med Rastegar och Patrizia. En snubbe jag aldrig har hört talas om men som på denna låt gör allt rätt. Att jag säger att låten till ytan är ganska lik Through the wire med Kanye Wire förstår ni kanske i vilket grannskap den hör hemma.

Det handlar om ett möte mellan en man och en kvinna på en krog. Tycke uppstår, dans, trevande ord, stapplande steg. Det är sofistikerat, snyggt och alla borde åtminstone lyssna här eller köpa låten i iTunes. Det är en av de bästa svenska r'n'b/hiphop-låtarna i år, i konkurrens med Ison & Filles Vad e det för mode. Att den dock strör salt i mina sår är en annan historia.

Etiketter: