En midsommarnattsdröm

"Och en skivaffär i centrum som ett hål genom kulissen ut i verkligheten, drömmen. Ut till färgerna man bara ser på bio" - Lars Winnerbäck

söndag, december 10, 2006

Några jullåtar till

Lite sentimental julkärlek är sällan fel.

Ella Fitzgerald - Let it snow! Let it snow! Let it snow!
Bästa inspelningen av denna klassiker. Kompet och Ella är i perfekt harmoni, det svänger och man kan inte annat än att le när man lyssnar. Och texten som är så fin om att det inte gör någonting om det snöar mycket för vi kan sitta inne vid brasan eller så kan vi ta en promenad och värma varandra.

Dean Martin - I've got my love to keep me warm
Bästa jullåten som han har spelat in, med de oklanderliga textraderna "Off with my overcoat, off with my gloves / Who needs an overcoat? I'm burnin' with love". Att han är en av tidernas bästa sångare vet vi förstås sedan tidigare, nuff said.

Diana Krall - What are you doing new years eve?
Hon vill bara veta vad hennes darling ska göra på nyårsafton. Vem han håller i sina armar när klockorna ringer in det nya året. Men eftersom hon ändå hoppas och tror att det finns en liten chans att det är hon som är den utvalda så frågar hon tiotusenkronorsfrågan: what are you doing new years eve?

Nat King Cole - The Christmas song
Klassikernas klassiker tillsammans med White christmas av Bing Crosby, men denna är mycket bättre. Nat King Cole alltså, vilken sångare han var. Här handlar texten om julstämningen som råder hos folket med barnen som ska stanna uppe för att se om renar verkligen kan flyga. Tillsammans med melodin som är bland det bästa i stora tomtesäcken med julmelodier och Nat King Coles underbara stämma var det givet på förhand att det här skulle bli en klassiker. Många har försökt att tolka denna och de som har kommit närmast mästaren är The Blind Boys of Alabama tillsammans med Shelby Lynne, ge ett öra till den också om du har möjlighet.

Stina Nordenstam - Soon after christmas
Med ett piano och försiktigt blås som enda komp gör Stina Nordenstam en dyster kärlekssaga i juletid. Eftersom julen är så förknippad med lycka och vänskap så blir alla låtar som vänder ut och in på det väldigt laddade. Eftersom Stina sjunger på det sätt som hon gör så är det lätt att missa texten men lyssna extra på den nästa gång.

I wanted so to have you
And I wanted you to know
I wanted to write songs
About how we're walking in the snow

But there's no snow this winter
There's no words for what I feel for you
It's not enough
Though it's too much
Why must it always be like that?

2 Comments:

  • At fredag, 15 december, 2006, Anonymous Anonym said…

    Jaaa!

    Soon After Christmas med Stina N.
    Den e grym den.

     
  • At lördag, 16 december, 2006, Blogger Alfredo Augusto said…

    ohhh.. vad är det som gör att vissa bloggar är så jävla mysiga och fina som om man bara ville kasta bort allt man ägde och bosätta sig där..

    fcuk.

    julen på en midsommarnattsdröm blir en fin jul.

     

Skicka en kommentar

<< Home