En midsommarnattsdröm

"Och en skivaffär i centrum som ett hål genom kulissen ut i verkligheten, drömmen. Ut till färgerna man bara ser på bio" - Lars Winnerbäck

onsdag, januari 14, 2009

Fever ray och musiken

Hur går tänket när man väljer att släppa en skiva för nedladdning 12 januari men den fysiska skivan inte förrän 18 mars? Vem orkar vänta så länge? Hade cd:n släppts idag hade jag köpt den, men istället köpte jag Fever rays skiva via Klicktrack. En trevlig sak med det är att man får texthäftet som en pdf-fil på köpet. En annan sak angående releasen är ju att så här mörk och suggestiv passar bäst under årets mörka tid och alltså borde släppas nu. Musiken är ju färdig så det hade väl bara varit till att snabba upp pressningen av cd-skivor lite?

En trevlig sak är att Karin samarbetar så mycket med Christoffer Berg som en nujazzdiggare som jag känner för sitt alter ego Hird. Hans platta Moving on (där bland annat Yukimi Nagano sjunger) är bitvis riktigt skön.

En till trevlig sak vore om Fever rays utlovade marsturné kommer till Linköping/Norrköping. Platens hade passat bra, HG också. Vi får se.

Till sist ett bra citat från näst sista låten Keep the streets empty for me:

A lot of hope in a one man tent
There’s no room for innocence
Take me home before the storm
Velvet Mites will keep us warm

Whispering
Morning keep the streets empty for me

Etiketter: ,