En midsommarnattsdröm

"Och en skivaffär i centrum som ett hål genom kulissen ut i verkligheten, drömmen. Ut till färgerna man bara ser på bio" - Lars Winnerbäck

söndag, september 03, 2006

Gott och blandat

Håkan igår var en besvikelse. För lite folk, för kort konsert, halvdåligt låtval. Applåderna inför extranumren var tama och det dröjde rätt länge innan de var tillbaka på scenen. Lokalen var nog bara drygt halvfull, måste varit en missräkning. Lite för dyrt kanske, 350 kr, lite för dålig affischering, här i Linköping fanns inga affischer om konserten vilket man kanske borde ha haft för att få dit folk. Publiken är ju ändå en oersättlig del i en bra konsert. Låtar som Hurricane Gilbert och Magasinsgatan kunde skippats för min del, versionen av 13 var inte så bra som på skiva. Hmm, låter lite för negativ här kanske men En vän med en bil, Ramlar, Brännö serenad, Kom igen Lena!, En midsommarnattsdröm och Nu kan du få mig så lätt är förstås helt underbara och motiverar på egen hand att man gick dit. Men jag har sett Håkan så mycket bättre tidigare så därför känns det lite trist.

Håkan ska dra till Brasilien nästa år tror jag och en som redan varit där och tagit med sin inspiration hem är Lisa Nilsson som släpper ett brasilieninspirerat album i oktober, verkar väldigt lovande på förhand. Hon har ju en riktigt bra röst men har väl hamnat i lite tråkiga sammanhang hittills.

Det är inte ofta men jag har hittat en bok som gjort mig nyfiken redan innan den är släppt. Patient av Ben Watt, jepp han från Everything but the girl som berättar om sin mystiska sjukdom och vägen tillbaka. Nu översatt till svenska och ges ut av Bodil Malmstens etikett Finistère. Läs mer på Modernista och på Bodils blogg.

Promoe är på gång med ny skiva, White man's burden. Lyssna lite på Myspace. Och turné tillsammans med Helt off. Kommer bli en stor fest. 12/10 i Linköping. Kolla mer på Unitedstage.
"Promoe på scen är;
Promoe
DJ Large
DaVille
Jeppe Körsbär (SLS m fl)
Linn Segolson

Helt Off på scen är;
Jens Resch
Måns Asplund
Magnus Tingsek
Magnus Deoliveira
Robin Asplund
Jason Diakité
Måns Mernsten"

Uppställningen kan man vekligen inte klaga på och Babylonsjukan är veckans mest spelade låt.

Men vad har hänt med Goran Kajfes och David Österbergs skivbolag Headspin recordings? De har ju inte släppt en enda skiva i år, jag som trodde de skulle utmana Moserobie som Sveriges bästa jazzbolag. Hoppas att det bara är ett jättelångt sommarlov.

Etiketter: , ,