En midsommarnattsdröm

"Och en skivaffär i centrum som ett hål genom kulissen ut i verkligheten, drömmen. Ut till färgerna man bara ser på bio" - Lars Winnerbäck

onsdag, maj 30, 2007

Moneybrother!

Jag vet, jag borde ha tipsat om det här långt tidigare. Men bättre sent än aldrig. Moneybrother var med i Stinas talkshow i svt för en tid sedan och körde en ny låt. De säger aldrig i programmet vad låten heter men i eftertexten står det att den heter Just another summer. Sonic meddelar att nya singeln heter Just another summer och släpps 4 juli.

Klicka på länken genast om bläddra fram knappt 27 minuter in i programmet så får ni också se Just another summer. Här framförd tillsammans med Salem Al Fakir och Calle Real. Men skynda på för svt tar nog ner klippet gissningsvis denna vecka och låten finns inte på youtube heller.

Vad det gäller själva låten är det en sedvanlig moneybrotherdänga med vers på vers, sluddrigt, intensivt mellansnack, blås, rock 'n' roll och hundra procent energi. Jag gillar verkligen hans sätt att skriva låtar. Ofta är de ju väldigt kompakta med ordrika verser tätt på varandra och så en förlösande refräng, plus ett massivt men ändå inte överdånigt komp som till slut lyfter låten till ett stort klimax precis innan den klingar ut. Precis så bra är Just another summer, den påminner lite om Reconsider me vilket förstås är ett jätteplus.

Folk som har läst den här bloggen ett tag vet att jag gillar Moneybrother väldigt mycket. Han är en sån som ofta ser väldigt cool ut. Som en person man gärna skulle hänga med en utekväll. Folkparksturnén med Moneybrother, Säkert! och Salem Al Fakir är givetvis ett måste. Och sommaren tillsammans med Just another summer kommer att bli lika fantastisk som alla andra somrar!

Etiketter:

1 Comments:

  • At torsdag, 31 maj, 2007, Anonymous Anonym said…

    åh, just another summer, är helt förälskad i den låten, som i alla andra moneybrother låtar..

     

Skicka en kommentar

<< Home