En midsommarnattsdröm

"Och en skivaffär i centrum som ett hål genom kulissen ut i verkligheten, drömmen. Ut till färgerna man bara ser på bio" - Lars Winnerbäck

söndag, maj 27, 2007

Världens bästa låt goes dansband!

Yippie!

Torgny Melins har spelat in en version av Kom igen Lena! Världens bästa låt! Motiveringen finns här!

Faktum är att Torgny Melins version är riktigt skön, typsikt dansbandsstuk med saxofonsolo och allt. Köp den på iTunes, det är värt nio kr bara för att få höra hur sångaren tar sig an det supersnabba partiet mot slutet av låten.

Jag har alltid trott att det är omöjligt att spela in covers på alla låtar som är så där riktigt, riktigt bra men detta blir på sätt och vis en motreplik på den teorin. Att göra covers så naturtroget som möjligt brukar ofta bli tråkigt, men om man tar och stuvar om en låt till en helt annan genre brukar det bli rätt sjysst. Håkans inspelning (precis som allt annat han har gjort) är fylld med kärlek och ett bultande hjärta och Torgny Melins tar sin dansbandskärlek och sjunger låten som om det vore deras egen. Stort.

Etiketter: ,

1 Comments:

  • At söndag, 27 maj, 2007, Anonymous Anonym said…

    Den var rätt rolig att höra, trots att jag är lite allergisk mot dansband.
    Fast jag föredrar ju ändå Håkans version, alla dagar i veckan. Men om den kan bidra till att en hängiven dansbandsfantatiker får upp ögonen för popmusik så är den helt klart välmotiverad.

    Håller med om att de bästa covelåtarna är de som vågar göra något radikalt annorlunda av den ursprungliga låten.

     

Skicka en kommentar

<< Home